OYUNLARINIZI PROGRAMLARINIZI BİZİMLE PAYLAŞIN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

OYUNLARINIZI PROGRAMLARINIZI BİZİMLE PAYLAŞIN

DEYERLİ MİSAFİRLER SAYIN ÜYELER BİLGİSAYARINIZDAKİ PROGRAMLARI OYUNLARI BİZE YOLLAYIN BİR ÇOK İNSANIN ÇÖZÜMÜNÜ ÇÖZÜN

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Hergün Bir Hadis...

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin

Hergün Bir Hadis... Empty
MesajKonu: Hergün Bir Hadis...   Hergün Bir Hadis... Icon_minitimeCuma Haz. 27, 2008 12:53 pm

Ebu Hüreyre (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Bir adam vardı, (günah işleyerek nefsine zulmetmekte) çok ileri idi. Ölüm gelip çatınca oğullarına dedi ki: "Ben ölünce, cesedimi yakın, külümü iyice ezin ve rüzgarın önünde saçın. Allah’a yemin olsun, eğer Rabbim beni bir yakalarsa hiç kimseye vermediği azabı verir!"

Ölünce, bu söylediği ona yapıldı. Allah da arz’a emrederek:

"Sende ondan ne varsa bana toplayıver!" dedi. Arz da topladı. Adam ayakta duruyordu. "Sen böyle bir vasiyeti niye yaptın?" diye Rabb Teâla sordu.

"Senden korktuğum için ey Rabbim!" cevabını verdi. Allah Teâla Hazretleri bu cevap üzerine onu affetti."

Buhari, Tevhid 35, Enbiya 50; Müslim, Tevbe 25, (2756); Muvatta, Cenaiz 51, (1, 240); Nesai, Cenaiz 117, (4, 113).
https://paylas.all-up.com

Hergün Bir Hadis...
1 sayfadaki 1 sayfası